TT-Sport

Osaka US Open-mästare i känslofylld final

TT-Sport Artikeln publicerades

Mästaren och framtidsnamnet bjöd på fenomenal tennis på Queens i New York. Det var dock något annat som fick huvudrollen när Naomi Osaka, 20, vann US Open-finalen mot sin stora idol med 6-2, 6-4. En ursinnig och tårögd Serena Williams, 36, kände sig förfördelad - och straffades.(TT)

Efter matchen ville ingen av finalisterna svara på direkta frågor. Båda såg upprörda ut och publiken buade.

– Jag vet att alla hejade på henne och jag är ledsen för att det slutade så här. Jag vill bara säga tack för att ni tittade på matchen. Tack, säger Osaka, rapporterar ESPN.

– Det har alltid varit min dröm att spela mot Serena i US Open-finalen så jag är glad att jag fick göra det. Jag är väldigt tacksam att jag fick spela mot dig. Tack.

Serena Williams riktade sig till publiken efter matchen.

– Jag vet att ni hejade, och det gjorde jag också, men låt oss göra det här ögonblicket så bra som möjligt så kommer vi att komma över det. Men låt oss ge alla den ära de förtjänar och inte bua mer. Vi kommer att komma över det här, låt oss vara positiva. Grattis Naomi. Inget mer buande, säger Williams efter matchen,

Besvikna

Många som väntade sig en Serena Williams som skulle dominera sig fram mot att tangera australiskan Margaret Court i antalet grand slam-segrar (24 stycken) blev nog besvikna.

Veteranen och den sexfaldiga US Open-mästaren fick första gemet. Sedan satte Osaka fart. Två raka brejkgame gav henne en 5-1-ledning som utmynnade i en 6-2-seger i första set.

Och då var statistiken plötsligt på den unga japanskans sida. Under 2018 har hon efter att ha vunnit första set resultatraden 31-0.

Williams varnades

Efter Osakas vinnande första set tappade Serena Williams fattningen i det andra efter att hon varnats av domaren Carlos Ramos. Han menade att Williams tagit hjälp av sin tränare som ska ha gett henne tecken under matchen, vilket inte är tillåtet, och varnade amerikanskan.

När Williams sedan tappade 3-1 till 3-2 brann det till för Williams som kastade sin racket i backen, vilket resulterade i ytterligare en varning och poängstraff.

Den 36-åriga amerikanskan protesterade högt och tydligt krävde en ursäkt från domaren Carlos Ramos, då hon menade att hennes första varning var felaktig.

– Du är skyldig mig en ursäkt. Jag har aldrig fuskat i hela mitt liv!

Naomi Osaka då? Efter Williams andra varning fortsatte japanskan att spela en tennis som inte ens en världsstjärna kunde matcha. Brejket följdes av ännu ett brejk i Serenas serv.

– Jag visste inte vad som hände, jag försökte bara fokusera. Eftersom det var min första Grand Slam-final ville jag inte bli överväldigad, säger vinnaren Osaka efter matchen.

Känslostorm

När japanska gått upp till 4-3 brast det fullkomligt för Williams.

Efter att ha kallat domaren för "tjuv" så fick hon sin tredje varning - och därmed ett helt förlorat game i straff - samtidigt som hon efter noter skällde ut matchdelegaterna och domare Ramos.

– Skämtar du med mig? Jag kallade dig för tjuv och du stal en poäng från mig. Men jag är ingen fuskare. Jag bad dig att be om ursäkt, skrek Williams.

Med tårar i ögonen gick därefter amerikanskan in och försvarade sitt servgame. Samtidigt som hon fortsatte att verbalt skälla ut matchdelegaterna.

Men Osaka lät sig vara helt oberörd av det kaos och den känslostorm som utspelade sig runt henne.

Hon brände sin första matchboll. Men den andra satt - och då brast det även för 20-åringen från Japan.

Som tog sin första Grand Slam-titel i karriären.