Örebro skickade Karlskrona till kval

Ett bottendrama - som slutade med att Örebro krossade Karlskrona med 5-0. Och med ett par omgångar kvar av SHL:s grundserie är närkingarna nu nära nytt kontrakt samtidigt som Blekingelaget är helt klart för kval.  (TT)
Publicerad 6 mars 2018

Även Örebro har haft en tung vinter. Men i lördags tog Örebro tre viktiga poäng borta mot Färjestad. Och efter en ny seger på tisdagskvällen hemma mot Karlskrona tog närkingarna ytterligare ett steg mot nytt SHL-kontrakt.

Samtidigt vände nästjumbon Mora och vann mot Brynäs vilket gör att dalalaget alltjämt har tre poäng upp till Örebro som är precis ovanför kvalstrecket när två omgångar återstår av grundserien.

””

Redan på torsdag tar Mora emot Örebro i ett nytt viktigt bottenmöte och om närkingarna vinner säkrar de definitivt SHL-kontraktet.

Det var också Örebro som inledde målskyttet mot Karlskrona. Efter 18 minuter skickade centern Tom Wandell från nära håll in pucken i nättaket bakom Karlskronas målvakt Johannes Jönsson i spel fem mot fyra.

100:e poängen för Viksten

I andra perioden bjöd Örebro hemmapubliken på en rena målfesten då Daniel Viksten klev fram som tvåmålsskytt. Först ökade frie Viksten på ledningen till 2-0 när han kom fri på kanten. Kort därefter skickade Tylor Spink in nästa puck bakom olycklige målvakten Johannes Jönsson med förflutet i just Örebro. Efter halva matchen gjorde sedan Daniel Viksten sitt andra mål i öppen bur efter rena klapp-klapp-spelet. Viksten som annars haft det tungt på slutet gjorde därmed sitt 100:e poäng i SHL.

””

Och sju minuter in i tredje perioden avslutade till sist Joakim Andersson målskyttet när han satte 5-0 efter slarv i gästernas försvar.