TT-Sport

Omskakad Lundqvist: "Tog rätt i huvudet"

TT-Sport Artikeln publicerades

Första VM-matchen på nio år - då höll stjärnmålvakten Henrik Lundqvist på att råka illa ut direkt. Han blev rejält omskakad efter att ha blivit påkörd av danske forwarden Mikkel Aagaard. - Det tog rätt i huvudet.(TT)

Lundqvist berättade om smällen där dansken gick stenhårt på mål i ett friläge i slutet av andra perioden och körde rakt in i honom.

– Jag blev förvånad att domarna inte tog interference på den. Det känns bättre nu, käken blir lite stel när man åker på en sån smäll.

Han säger att han inte blev orolig.

– Det var mer i pausen man kände av lite och då får man se till att skallen är klar, sade han.

Lundqvist tog 19 av 21 skott och kände sig ovan vid den stora rinken.

– Det var kul, lite svårt med tajmingen. Det kändes inte superbra i första perioden. Jag visste att det inte skulle kännas perfekt på en gång, man får jobba med det på träningen, tajmingen och sidledsspelet, sade han.

"Lagom match"

– Det var en ganska lagom första match för mig. Det är klart att det hade känts bättre att hålla nollan, men nu blev det två mål på slutet, sade han.

Tre Kronor drog på sig sex utvisningar och fick spela tre mot fem i över minuten i andra perioden.

– Vi tog lite för många utvisningar för att det ska vara perfekt. Men vårt boxplay såg bra ut och vi hängde dit den i powerplay, så många bra saker i den här matchen. Men det blev lite onödigt nervöst där på slutet.

– Det ska inte vara perfekt ännu, vi får jobba på det dag för dag, sammanfattade han.

Gladdes med Joel

Det var första gången Henrik Lundqvist och tvillingbrorsan Joel fick spela en VM-match ihop. Och det första som hände var att Joel sköt 1-0 - hans första mål och poäng i VM-turneringen. Då hade bara 2.19 spelats av matchen.

– Det kändes kul att han hänger dit den, första skottet i matchen. Jag tror att mot just ett sånt här lag är det viktigt att trycka gasen i botten på en gång och inte ge dem självförtroende.