TT-Sport

Omondis mål gav första bortapoängen för BP

TT-Sport Artikeln publicerades

Brommapojkarna tog säsongens första poäng på bortaplan - efter 1-0-segern mot Örebro. Och det var kenyanen Eric Johana Omondi som visade vägen med ett vackert distansskott. - Jag kände i hela kroppen att jag skulle skjuta, sade matchhjälten till C More direkt efter slutsignalen.(TT)

Brommapojkarna har nu vunnit två raka matcher men är kvar på kvalplatsen. BP skuggar Elfsborg på samma poäng - men Boråslaget har en match mindre spelad.

– Men vi försöker bara fokusera på oss själva nu. Och sedan får vi se hur det slutar när säsongen är över, säger Omondi till TT.

Redan efter tio minuter var Brommapojkarna mycket nära att inleda målskyttet. Eric Johana Omondi skickade iväg ett utmärkt inspel till frie Markus Gustafsson som i sin tur stötte bollen utanför det vidöppna målet. Efter drygt en halvtimme var det ÖSK-kaptenen Nordin Gerzics tur att skjuta mot öppet mål men Nikola Petric styrde undan. Isaac Boye var sedan framme på returen men Nikola Petric räddade på nytt.

"Otroligt viktigt"

Örebro hade annars ett massivt bollinnehav och dominerade långa stunder i ösregnet på Behrn arena.

Men efter en kontring i den 59 minuten fick BP utdelning då Eric Johana Omondi tryckte iväg ett tungt långskott via stolpen som letade sig förbi ÖSK-målvakten Oscar Jansson. Kenyanen gjorde därmed sitt andra mål för säsongen.

– Jag kände tidigt att jag skulle göra mål i dag. Och det blev ju ett väldigt viktigt mål för oss, säger 24-åringen.

Örebro tryckte sedan på och hade några jättelägen på slutet - men lyckades aldrig överlista BP-målvakten Nikola Petric.

– Otroligt viktigt att ta första poängen på bortaplan i år. Vi tar med oss det här och är riktigt motiverade inför fortsättningen, säger Eric Johana Omondi.

"Stor besvikelse"

Desto tyngre går det för vårens succélag Örebro som bara mäktat med två poäng på de sju senaste matcherna och inte vunnit sedan den 22 maj. Närkingarna är plötsligt indraget i bottenstriden och blev efter matchen utbuade av sin hemmapublik.

ÖSK-tränaren Axel Kjäll var märkbart nedstämd på presskonferensen.

– Jag känner en stor, stor besvikelse. Vi spelade mycket på motståndarnas planhalva men det går ut på att göra mål och det var BP bättre på.

– Det är en bra individuell prestation som avgör det här.