TT-Sport

Öberg tillbaka men långt efter i Hochfilzen

TT-Sport Artikeln publicerades

Skidskytten Hanna Öberg var tillbaka i världscupen efter sin förkylning men var långt efter täten och blev 35:a. I stället blev Mona Brorsson bästa svenska på sin tolfteplats, med en bom.(TT)

Hanna Öberg fick avbryta förra veckans världscuppremiär i slovenska Pokljuka på grund av en förkylning, men var under torsdagen tillbaka för den inledande sprinten i österrikiska Hochfilzen.

Men det blev ingen fullträff för den nyblivna bragdguldvinnaren. Efter fem träffar i det liggande skyttet förstörde två bom i det stående skyttet dagen för 23-åringen som dessutom inte hade någon vidare fart i spåren.

Förkylningen har satt sina spår menar hon.

– Det är klart att det var tufft, jag hade inte förväntat mig något annat. Men jag tog mig i mål, så det var väl bra ändå men tanke på det. Kroppen är inte som den var förra veckan, säger Öberg i SVT.

Svenskan var hela 1.34 minuter efter vinnaren, italienskan Dorothea Wierer, som gick en tiondelsduell mot finländskan Kajsa Mäkäräinen. De hade båda var sin bom i tävlingen.

Bästa svenska blev Mona Brorsson som efter en bom i det stående skyttet slutade på tolfte plats.

– Lite förvånad men jag är jättenöjd. Att kunna prestera så här i början på december, jag är jätteglad. Förhoppningen är att det här är grundformen, säger Mona Brorsson i SVT.

Linn Persson slutade på en 30:e plats med en bom, Emma Nilsson 42:a med två bom och Anna Magnusson missar jaktstarten (där de 60 främsta får köra) efter ett bottennapp med fyra bom.