Ronaldo utvisad i CL-premiären

Cristiano Ronaldo var tillbaka i Spanien för att glänsa på den scen han brukar älska: Champions League-scenen. Men rött kort i den 29:e minuten i matchen mot Valencia gjorde att storstjärnan lämnade planen i tårar. Nej, Cristiano Ronaldo fick inte den återkomsten till Spanien som han önskade.(TT)
Publicerad 19 september 2018

Nej, Cristiano Ronaldo fick inte den återkomsten till Spanien som han önskade. Inte den debut för Juventus i Champions League som han tänkt sig.

Matchen mot Valencia tog slut redan efter en knapp halvtimme för anfallsstjärnan, efter att han gruffats med Jeison Murillo i straffområdet. Ronaldo drog först ner Murillo i kamp om att komma bra in i boxen och såg sedan ut att ta tag i håret på backen.

Den tyske domaren Felix Brych valde, efter samtal med straffområdesdomaren, att plocka fram det röda kortet - till vilda Juventusproteser.

Ronaldo, som vunnit turneringen inte mindre än fyra gånger med Real Madrid och en med Manchester United, lämnade planen i tårar efter sitt första röda kort i Champions League.

United tog säker seger

Juventus fick dock ändå med sig både mål och samtliga tre poäng från Spanien. Strax före paus satte Miralem Pjanic sitt första straffmål för kvällen - och det skulle bli ännu ett från elvameterspunkten tidigt i den andra halvleken.

Valencia kom trots en man mer på planen aldrig riktigt nära och Juventus vann med 2-0.

I samma grupp tog Manchester United en säker seger borta mot schweiziska Young Boys med 3-0. Paul Pogba satte första målet och följde upp med ett straffmål. Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United.

Real glänste

För kvällens andra svensk, landslagsmålvakten Robin Olsen, blev det dock förlust. Hans Roma lyckades inte stå emot trycket från det regerande mästarlaget Real Madrid och Olsen fick släppa tre nästan omöjliga bollar förbi sig: ett strålande frisparksmål från Isco, ett alldeles perfekt skott från Gareth Bale och ett minst lika bra från Mariano. Matchen slutade 3-0 till spanjorerna.

””

Lyon snodde oväntat med sig alla poäng från bortamötet med Manchester City efter seger med 2-1 och satte sig därmed i förarsätet i grupp F. Tidigare under kvällen hade gruppmotståndaren Hoffenheim sånär fått med sig tre poäng från sin Champions League-debut, men fick till slut 2-2 mot Sjachtar Donetsk.