TT-Sport

Adlerteg och Castles i EM-finaler

TT-Sport Artikeln publicerades

Två svenskor, Jonna Adlerteg och Jessica Castles, är båda klara för varsin EM-final i gymnastik. Adlerteg i barr och Castles överraskande i fristående, något ingen svensk gymnast lyckats med tidigare.(TT)

Med poängen 14,600 förbättrade Jonna Adlerteg sitt personbästa i barrkvalet vid gymnastik-EM i Glasgow, enligt Svenska gymnastikförbundet.

23-åringen var först ut i kvalet som avgjordes i fyra olika tävlingsgrupper. De åtta bästa gymnasterna tog sig till lördagens grenfinaler i Skottland.

– Jag kände mig lite skakig och det var inte min renaste serie. Men jag är nöjd att jag gick igenom den och inte missade någonstans. Det känns som en revansch efter några tuffa år, säger Jonna Adlerteg till SVT.

Adlerteg, som tog EM-silver i just barr 2013, har de senaste åren varit tungt skadedrabbad med två korsbandsskador inom loppet av ett år.

Mästerskapsdebuterande Jessica Castles, 16, ramlade i bomkvalet men lyckades bättre i fristående där hennes poäng var det sjätte bästa resultatet. Det är första gången som en svensk gymnast gått till EM-final i fristående. Totalt har svenska gymnaster nått fyra grenfinaler i EM-historien.