Nytt hattrick av William Karlsson

William Karlsson gjorde NHL-säsongens andra hattrick när Vegas besegrade Calgary med 4-0 hemma i Las Vegas. För Philadelphias Oskar Lindblom kom det allra första NHL-målet. William Karlsson gjorde alla sina tre mål i andra perioden, inom loppet av drygt nio minuter.(TT)
Publicerad 19 mars 2018

William Karlsson gjorde alla sina tre mål i andra perioden, inom loppet av drygt nio minuter.

””

Han har nu gjort 39 mål totalt sedan i höstas, och är fyra i NHL:s målliga.

Hans förra hattrick kom i 6-3-segern mot Toronto på nyårsafton. Nu var det ett äkta, mitt framför ögonen på Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg på läktaren.

””

Nykomlingen Vegas utökar med segern ledningen i Pacific Division med San Jose åtta poäng efter.

"Det kändes bra"

För Philadelphia gjorde Oskar Lindblom sitt första NHL-mål när laget besegrade Washington med 6-3. Brynäs tidigare poängkung kallades upp från farmarlaget i slutet av februari.

””

Premiärmålet kom 18:18 in i andra perioden, och betydde 2-1.

Även segerlagets Robert Hägg fick poäng för en assist i matchen, och för Washington noterades Nicklas Bäckström för en målgivande passning.

Berglund avgjorde

För Gabriel Landskog blev det också en rolig söndag. Colorado tog en övertygande 5-1-seger mot Detroit. Landeskog svarade för ett mål och två assist. Han är nu uppe i 24 mål för säsongen. Lagkamraten Carl Söderberg hade en assist i matchen.

Colorado ligger på den första wild card-platsen i Western Conference.

Patrik Berglund avgjorde, med assist av Alexander Steen, i förlängningen när St Louis besegrade Chicago med 5-4. Hans tionde mål för säsongen kom på ett skott 3:31 in i förlängningen, som på något sätt letade sig in bakom benskydden på målvakten Jean-Francois Bérubé.

I inledningen av andra perioden gjorde Alexander Steen säsongens 14:e mål i numerärt överläge. Det var ett viktigt mål när St Louis låg under med 0-2.

Laget är genom segern en poäng från den sista playoff-platsen i Western Conference inför slutspelet.

Anaheims svenskar

När Anaheim besegrade New Jersey med 4-2 blev det två svenskmål - ett av Jakob Silfverberg, med assist av Hampus Lindholm, och ett av Rickard Rakell, med assist av Marcus Pettersson

Rakell är nu uppe i 31 mål och hade även en målgivande passning i matchen.

Winnipeg besegrade Dallas med 4-2. Mattias Janmark gjorde ett av Dallas mål, och John Klingberg stod för en assist.

Tamba Bay - med ett mål av Victor Hedman - slog Edmonton med 3-1.