Nylander-poäng även i NHL

Medan Alexander Nylander gör en bejublad insats på junior-VM, vill storebror William Nylander inte vara mycket sämre i NHL. I natt gjorde 21-åringen två nya poäng, varav ett mål, när Toronto bortabesegrade Arizona.(TT)
Publicerad 29 december 2017

Även om det gått minst sagt knackigt för det Phoenix-baserade laget i år, så hade det plus-statistik på Toronto inför nattens match.

Gästerna från Kanada fick dock en flygande start och tog också kommandot, ett grepp som de aldrig släppte. De gick ifrån till en betryggande 3-0-ledning drygt tio minuter in i matchen - där bland annat William Nylander passat fram till kedjekamraten Auston Matthews.

Snodde av svensken

Det var den Arizonafödde Torontospelarens första NHL-mål någonsin i sin hemstat - som dessutom var riktigt vackert.

””

Även om Arizona reducerade två gånger och genom det fick lite luft under vingarna, så skulle Toronto slutgiltigt släcka matchen i mittakten, bland annat genom tre nya mål, varav 5- och 6-2 kom inom loppet av tio sekunder.

5-2-målet kom från William Nylanders blad, hans åttonde för säsongen och hans tjugosjunde poäng. Ett mål som föranleddes av att Nylander snodde pucken från förra årets VM-lagkamrat Oliver Ekman Larsson, innan han ensam med målvakten kunde placera in 5-2.

Ny Hedmanassist

Sista perioden blev lite av en transportsträcka och slutresultatet skrevs till 7-4.

Nattens övriga sex NHL-matcher bjöd annars inte på särskilt mycket ur svensk-perspektiv. Mikael Backlund gjorde mål i numerärt överläge när hans Calgary mötte San José och i Tampa Bay inkasserade backen Victor Hedman ännu en assist när hans lag hemmabesegrade Montreal med 3-1.