Chelsea håller undan för Tottenham

Det var det kanske svåraste hindret på vägen mot Premier League-titeln: Everton på bortaplan. Då vann Chelsea med 3-0. Tottenham är uppe i nio ligasegrar i följd - efter 2-0 mot Arsenal - men fortfarande fyra poäng efter.(TT)
Publicerad 30 april 2017

Chelsea tog ännu ett kliv mot titeln i Premier League-fotbollen när laget besegrade Everton med 3-0 på bortaplan.

Tabellettan gjorde samtliga tre mål inom loppet av 20 minuter i andra halvlek. Pedro klämde dit ettan med ett stenhårt vänsterskott i den 66:e minuten, Gary Cahill knäade in 2-0 i den 79:e och inhoppande Willian avslutade målskyttet i den 86:e, en minut efter att han ersatt Eden Hazard.

””

Avståndet till Tottenham, som slog Arsenal med 2-0 i Londonderbyt, är fortsatt fyra poäng men omgångarna håller på att ta slut för tabelltvåan.

Everton var det bäst placerade laget Chelsea hade kvar att möta. Resten av spelschemat omfattar hemmamatcher mot nuvarande nästjumbon Middlesbrough, 13:e-placerade Watford och, i sista omgången, jumbon Sunderland. Dessutom väntar ligaåttan West Bromwich på bortaplan.

Två snabba

Även Tottenham gjorde sina mål efter paus - och det gick fortare än för Chelsea. På tre minuter satte först Dele Alli 1-0 på en retur och sedan Harry Kane 2-0 på straff, efter att han själv blivit fälld.

Tottenham är därmed uppe i nio ligasegrar i följd och kommer att avsluta säsongen med Arsenal bakom sig i tabellen för första gången på 22 år.

””

Fler skador

För Manchester United växer skadelistan. I hemmamötet med Swansea, 1-1, tvingades José Mourinho göra två tidiga byten i backlinjen efter att Luke Shaw och Eric Baily klivit av med skador.

Och det skulle bli ännu tyngre för United - som sedan tidigare har skador på Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Paul Pogba, Chris Smalling och Phil Jones. För även om man fick ett billigt ledningsmål i form av en väldigt tveksam straff som Wayne Rooney tryckte dit, blev det inte tre poäng.

Kallduschen kom i den 79:e minuten. Islänningen Gylfi Sigurdsson tog hand om en frispark från ett bra läge - och bollen satt i krysset. En otroligt viktig poäng för Martin Olssons Swansea, som kämpar för nytt kontrakt.

United är kvar på femte plats i tabellen, precis nedanför den sista direktplatsen till Champions League. Avståndet till Manchester City, som är fyra, är fortsatt en poäng efter att även City kryssat på söndagen, 2-2 mot Middlesbrough.