Ny tränare gav samma resultat

Leksands tränarbyte gav ingen effekt. Sjur Robert Nilsen kunde inte bryta förlustsviten som nu är tvåsiffrig. Tionde raka förlusten, 3-4 efter förlängning, gjorde att Djurgården hemma på Hovet kunde jubla över en trippel - seger, nytt SHL-kontrakt och en plats i kvartsfinalkvalet i SM-slutspelet.(TT)
Publicerad 27 februari 2015

Marcus Sörensen avgjorde efter 2.09 av förlängningen efter en urstark genombrytning.

Den 47-årige norrmannen Sjur Robert Nilsen, som har kontrakt två år framåt, har ett tufft jobb framför sig efter fredagens förlust.

Leksand är med tre omgångar kvar sex poäng efter arvfienden och enda räddningsplankan Brynäs i jakten på att slippa kvalspel om nytt SHL-kontrakt.

Det säkrade däremot nykomlingen Djurgården tack vare segern. Det skiljer tio poäng ned till Leksand under kvalstrecket.

Kvalar till kvartsfinal

Dessutom väntar också ett positivt kval - det till kvartsfinal i SM-slutspelet.

Det sena tränarbytet i Leksand kom sedan Andreas Appelgren efter fyra säsonger i klubben avböjde en fortsättning efter den här säsongen.

Då fick han lämna direkt i stället.

Ännu en i raden av förändringar under en stökig säsong där sportchefen Tommy Salo slutat två gånger, den andra definitivt, efter samarbetssvårigheter med nye vd:n Kjell Kruse.

Enkla mål

Sjur Robert Nilsen fick se sitt lag få två mål till skänks i den första perioden. Båda gångerna sedan hemmabacken Markus Nordlund som siste man tappat balans och puck - först till Mattias Ritola (1-0) och sedan till Tomi Sallinen (2-2). Efter de två missarna fick inte Nordlund mycket speltid.

Men Leksands försvarsspel var inte heller mycket att hurra över. Hemmalaget fick skapa en mängd chanser. Sebastian Lauritzen och Damien Fleury, i numerärt överläge, fick utdelning i första perioden och backen Robin Norell i början av andra.

Efter det avtog hemmapressen, men då klev i stället målvakten Mikael Tellqvist fram och räddade hemmalaget. Han tog dubbla frilägen på 24 sekunder från Patrik Cehlin och Mattias Ritola och reste sig efter att ha blivit överkörd av den senare.

Leksand kvitterade genom Robin Gartner i tredje perioden, men hade behövt mer än en poäng.