Ny seger för Island

Lars Lagerbäcks Island fortsätter att övertyga i EM-kvalfotbollen. Besöket i Astana slutade med 3-0-seger över Kazakstan. Det var den fjärde segern av fem möjliga i grupp A för Island och det var den 36-årige anfallsveteranen Eidur Gudjohnsen som visade vägen.(TT)
Publicerad 28 mars 2015

Lars Lagerbäcks Island fortsätter att övertyga i EM-kvalfotbollen. Besöket i Astana slutade med 3-0-seger över Kazakstan. Det var den fjärde segern av fem möjliga i grupp A för Island och det var den 36-årige anfallsveteranen Eidur Gudjohnsen som visade vägen. I den 20:e minuten fick han en passning mitt framför Kazakstans straffområde, och sköt ett löst, men snabbt och välplacerat skott som gick in vid Andrej Sidelnikovs högra stolpen.

Det var Gudjohnsens första mål i landslaget sedan september 2009.

Tolv minuter senare kom tvåan. Omarkerad fick Birkir Bjarnason nicka in Gylfi Sigurdssons frispark till 2-0. På tilläggstid gjorde Bjarnason även 3-0. En nick i stolpen av Renat Abdulin var det närmaste Kazakstan kom en kvittering.

Island har bara släppt in två mål, båda mot Tjeckien (1-2). Framåt har det blivit hela tolv.