Ny seger för glödhett Färjestad

Andra raka segern på 24 timmar över Växjö - och sjunde raka i serien. Färjestad är glödhett i SHL just nu. En drömstart med 2-0-ledning efter drygt fem minuter låg bakom 4-1-vinsten över Växjö. Efter segern med 3-1 i Växjö i fredags kväll satte Färjestad högsta fart från start i hemmamötet.(TT)
Publicerad 22 oktober 2016

Efter segern med 3-1 i Växjö i fredags kväll satte Färjestad högsta fart från start i hemmamötet.

Backen Jonas Holøs sköt 1-0 efter 2.45 bakom en skymd Joacim Eriksson i Växjökassen och när matchklockan stod på 5.09 skickade Marcus Nilsson in 2-0.

Växjö har varit en besvikelse i säsongsinledningen. Efter tre raka vinster i SHL-öppningen har det topptippade laget förlorat sju av sina åtta senaste matcher.

Calle Rosén gav Växjö nytt hopp med ett snabbt reduceringsmål i början av andra perioden, men heta hemmaforwarden Joakim Nygård gjorde 3-1 mitt i den andra perioden med sitt femte mål för säsongen.

Ole-Kristian Tollefesen fastställde 4-1 i tom bur med 1.29 kvar - hans första mål sedan säsongen 2014-15.

””

Färjestad är uppe på fjärde plats i tabellen medan Växjö ligger tia.

Smålänningarna vann skotten stort, 36-14, men hemmamålvakten Lars Haugen storspelade.