TT-Sport

Ny målfest för Bäckström och Ovetjkin

TT-Sport Artikeln publicerades

För någon vecka sedan spelade Alexander Ovetjkin en viktig roll när Nicklas Bäckström gjorde hattrick för Washington i NHL-hockeyn. Och nu var det svenskens tur att assistera, när Detroit besegrades med 6-2.(TT)

Nicklas Bäckström assisterade vid samtliga Ovetjkins tre mål - till 3-0, 4-0 respektive 6-1 - när ryssen gjorde hattrick.

Och Gävlesonen fick totalt fyra assist, i och med att han också var med vid 5-0, inslaget av stjärnan T J Oshie som återkom efter ännu en skada.

– Han är en fantastisk kille, fantastisk spelare, så det var härligt att ha honom tillbaka, säger Bäckström efter matchen om Oshie.

Svensken förklarar att Washington är inne i en bra period just nu.

– Säsongen är prioriteten, man fortsätter bygga sitt lag och få alla roller intakta. De senaste matcherna har vi haft bättre försvarsspel, vi har spelat mycket snabbare i neutral zon, det är då vi är svåra att möta.

För knappt två veckor sedan gjorde Bäckström själv hattrick, för andra gången i sin NHL-karriär, delvis framspelad av Ovetjkin i en seger mot New Jersey.

För Detroit fick Gustav Nyquist en assist vid det första reduceringsmålet, och satte sedan själv det andra. Det var Nyquists åttonde mål för säsongen.