TT-Sport

Ny internationell inomhusgala i Stockholm

TT-Sport Artikeln publicerades

Stockholm kommer att stå värd för en ny Internationell inomhusgala i friidrott. Det skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Den nya tävlingen, som ingår i Folksam Grand Prix-serien, kommer äga rum 4 februari nästa år i Sätra Idrottshall.(TT)

Stockholm kommer att stå värd för en ny Internationell inomhusgala i friidrott. Det skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Den nya tävlingen, som ingår i Folksam Grand Prix-serien, kommer äga rum 4 februari nästa år i Sätra Idrottshall.

Det blir första gången som en tävling i den GP-serien arrangeras inomhus. Arrangörsklubb är Spårvägen, som hoppas kunna locka majoriteten av den svenska eliten samt även internationella namn. Andreas Kramer, Angelica Bengtsson, Michel Tornéus och Fabian Delryd finns bland namnen som redan tackat ja.

"Vi är glada att vi genom Spåret 100 GP återigen har en inomhusgala av internationell klass i Sverige. Det ger våra aktiva viktiga kvalificeringsmöjligheter för inomhus-EM och ger vår publik chansen att ge dem sitt stöd och njuta av riktigt bra friidrott på hemmaplan", säger Karin Torneklint, svensk förbundskapten, i pressmeddelandet.