Ny GP-seger gav Hamilton VM-övertag

Mercedes fortsätter dominera Formel 1-cirkusen. I Ungerns GP vann Lewis Hamilton, närmast före stallkollegan Nico Rosberg. - Vilken dag, sade Hamilton, som tar över totalledningen i mästerskapen, i segerintervjun.(TT)
Publicerad 24 juli 2016

Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg har varit i särklass under årets Formel 1-säsong. Inför Ungerns GP låg duon i topp i sammanlagda mästerskapet, Rosberg en poäng före Hamilton.

Efter söndagens race är platserna de omvända.

Starten avgörande

Hamilton, som kraschade under fredagens träning, vann före Rosberg, och tar över totalledningen i sammandraget - för första gången den här säsongen.

Rosberg startade loppet i pole position, men Hamilton tog sig förbi redan under det första varvet och var sedan relativt ohotad.

””
””

När Hamilton körde över mållinjen fick han beröm över radion.

"Grymt race, Lewis. Bra kört", sade teamets ingenjörer.

””

Vinsten var brittens femte i Ungerns GP i karriären, mer än någon annan.

Trea i loppet blev Red Bull-föraren Daniel Ricciardo.

Misslyckad dag för Ericsson

För Marcus Ericsson - och hans Sauber-stall - blev tävlingen en stor besvikelse. Svensken slutade på 20:e plats. Brasilianen Felipe Nasr, teamets andra förare, blev 16:e man.