TT-Sport

Ny fullträff för Riordan

TT-Sport Artikeln publicerades

Etta i Elitloppet och Olympiatravet med Ringostarr Treb. Etta i Sprinterstoet i Halmstad med Vamp Kronos. Tvåa i Kungapokalen med Super War Horse och samma placering i Stochampionatet med Vamp Kronos. På lördagen kom ännu en fullträff för Jerry Riordan när Betting Gangster vann E3-finalen.(TT)

Jerry Riordan har använt sig av kuskarna Wilhelm Paal, Björn Goop, Kevin Oscarsson och Christoffer Eriksson.

I E3-segern i Gävle satt Carl-Johan Jepson i vinnarsulkyn bakom Betting Gangster.

– Jag har kört i några stora lopp tidigare men inte haft en sån här bra häst. Det känns väldigt bra att vinna det här loppet. Det här är min största seger i karriären, sade Jepson.

Förstapriset var hela 925 000 kronor och Jepson har redan krossat fjolårets resultat med tre miljoner kronor.

Mot toppår

Jerry Riordan är också på väg mot ännu ett toppår som tränare. I fjol tjänade stallet drygt 20 miljoner kronor men då stod Twister Bi för närmare hälften. I år är toppen bredare och det är fler hästar som bidrar. Halmstadstränaren har även tappat Twister Bi som gick i träning till Timo Nurmos.

– Så är det ibland i hästbusinessen. Men ingen kan ta ifrån mig segrarna med Twister Bi i fjol. Det är en fantastisk häst, säger Riordan.

Riordan är född i USA där han arbetade i många år. I början av 1990-talet flyttade han till Italien där han hade stora framgångar. Sedan 2014 är han proffstränare i Halmstad och han älskar sitt jobb.

Betting Gangster fick han in i träning i fjol.

– Det var faktiskt första hästen med svenska ägare, i övrigt har jag bara haft amerikanare och italienare. Det var en stor men väldigt omogen häst. Han var inte särskilt bra från början heller, men jag minns hans mamma Viola Silas som var ett toppsto och jag hade hela tiden hoppet om att Betting Gangster skulle bli bra, sade Riordan som fyller 61 år på måndag.

Betting Gangster vann på 1.12,3 över kort distans efter en mäktig långspurt i tredjespår.

– Det var rätt så långt fram men tempot var högt och det passade oss bra. I sista kurvan kändes min häst väldigt bra och det var aldrig någon riktig fara för att vi inte skulle vinna, sade Jepson.

"Överraskande utveckling"

I E3-finalen för ston segrade No Matter, körd av Erik Adielsson och tränad av Svante Båth. Tre av favoriterna galopperade i första kurvan och vägen låg sedan öppen för No Matter som ledde finalen runt om.

Det var 13:e E3-segern för Båth. Flest av alla tränare.

– Det här var en överraskande utveckling, det kan man lugnt säga, konstaterade Båth.