TT-Sport

Landslagschefen: Mycket överraskad

TT-Sport Artikeln publicerades

Att tre ryska spelare i silvertruppen från damernas U19-EM i handboll testat positivt för förbjudna substanser förvånar den svenska handbollsledningen: - Jag är mycket överraskad och kan inte förstå vad man vill uppnå med sådant i en lagsport som handboll, säger landslagschef Lasse Tjernberg.(TT)

Rysk idrott skakas av ett nytt dopningsavslöjande. Den här gången är det tre landslagsspelare i silvertruppen vid sommarens U19-EM i handboll för damer som testats positivt för en förbjuden substans.

Rysk idrott har de senaste åren varit i rejält blåsväder efter en lång rad dopningsavslöjanden med anklagelser om centralt styrd inblandning.

– Ryssland är ju ett utpekat dopingland de senaste åren, men om det ska ha ett samband på de här unga spelarna det kan jag egentligen inte kommentera eller ha en åsikt om, säger Lasse Tjernberg.

Dopningsärenden inom handboll hör till ovanligheterna, Tjernberg säger själv att han inte kan erinra sig något känt fall då det inte varit fråga om medicinering eller missade dispensansökningar.

– I min värld är det väldigt ovanligt.

Europeiska handbollsförbundet skriver på sin hemsida att det kommer med mer information i ärendet nästa vecka.

Sverige deltog också i damernas U19-EM i somras, men mötte inte Ryssland under mästerskapet. Sverige slutade på tionde plats.