Visade klassen mot Djurgården

Leksand är på gång. Efter kvällens 4-1-seger mot Djurgården i SHL hade Johan Ryno ett budskap till Hockeysverige: "Vi har kapacitet att klättra i tabellen", säger han.(TT)
Publicerad 27 januari 2015

Leksand har klarat av SHL-ishockeyns fyra viktigaste dagar med ett strålande betyg. I lördags slog de bottenkollegan Brynäs och sedan blev det seger mot Djurgården, som allt mer dras in dramatiken kring kvalstrecket.

””

Leksand började bäst mot Djurgården och dominerade stort i inledningen av den första perioden. Det var först när hemmalaget fick två utvisningar som gästerna kunde komma in i spelet, och dessutom ta ledningen genom Marcus Högström.

Men i början av andra perioden fick Djurgården två utvisningar, och Leksand hann både kvittera och ta ledningen med 2-1 inom 2.37.

””

Resten av matchen handlade det bara om Leksand.

””

Det gjorde Leksand i stället i tredje perioden.

Johan Ryno gjorde avgörande 3-1-målet efter 8.38 och Tomi Sallinen gjorde sitt andra mål för matchen när han slog in 4-1 strax före slutet.

Leksand har hela säsongen haft stora problem i slutperioden. Men nu har laget avgjort mot både Brynäs och Djurgården i just tredje perioden.

””

Djurgården har det dock fortsatt tungt på bortaplan. Faktum är att laget nu inte har vunnit på bortais sedan den 13 november. Den här kvällen var laget inte ens nära seger. Nu måste Djurgården börja vinna även utanför 08-området, annars kan slutet på säsongen bli en mardröm med ett kvalspöke som förlamar laget.