Sigurdsson sänkte Real - Lyon knep avancemang

Han seniordebuterade i Sylvia och svenska division 2 för mindre än ett och ett halvt år sedan. Under onsdagen gjorde Arnór Sigurdsson ett mål och en assist på Santiago Bernabéu när hans CSKA Moskva chockvann med 3-0 mot självaste Real Madrid i Champions League-fotbollen.(TT)
Publicerad 12 december 2018

Det var alltså en svenskbekanting som var i centrum när redan klara gruppsegraren Real Madrid skulle ta sig an CSKA Moskva på hemmaplan.

Efter en raketutveckling under våren i allsvenskan så gick 19-årige islänningen Arnór Sigurdsson från IFK Norrköping till CSKA under sommaren, där han dessutom fått en hel del speltid.

Dubbla segrar

Den här onsdagen satte han ett rejält avtryck.

Först när han vackert spelade fram till Fedor Tjalov som placerade in 1-0 för de ryska gästerna efter 37 minuter, vilket följdes av Georgij Sjtjennikovs 2-0-mål bara några minuter senare. Sedan fastställde Sigurdsson slutresultatet 3-0 i minut 73 med ett välplacerat och lågt direktavslut från straffområdeskanten.

Storseger och 3-0 mot den, för dagen håglösa och utbuade, regerande mästaren av turneringen. Då CSKA även vann sin förra match mot Real (1-0 i Moskva) blev ryssarna första lag sedan Juventus 2008 att slå det spanska storlaget två gånger i ett CL-gruppspel. Förlusten var dessutom Real Madrids största på hemmaplan någonsin i Champions League.

Olsen vilades

Men likväl hamnade CSKA sist i gruppen. För samtidigt vann Viktoria Plzen med 2-1 hemma mot Roma och knep tredjeplatsen som ger Europa League-spel. Ett Roma som redan var klar grupptvåa och då lät svenske målvakten Robin Olsen vila till förmån för reservmålvakten Antonio Mirante.

Det mesta var redan på förhand avgjort inför den avslutande dagen av gruppspelet även i de senare tillställningarna. Förutom i Kiev, som kvällen till ära var förärat med en snökuliss som kunde fått en julkalenderregissör att bli avundsjuk.

Sjachtar Donetsk och Lyon var de två enda lagen som inför dagen fortfarande kunde antingen klara eller missa avancemang till åttondelsfinalerna. Det förstnämnda, orangeklädda, manskapet behövde vinna - och fick starten de behövde när Junior Moraes stod rätt i minut 22 och rullade in 1-0.

Lyon tog sista platsen

Men Nabil Fekirs 1-1-mål efter 65 minuter kvitterade tillställningen och fastställde slutresultatet. Framförallt såg Fekirs mål till att Lyon höll sig före Sjachtar i grupp F.

Samtidigt så såg Manchester City (2-1 mot Hoffenheim), Bayern München (3-3 mot Ajax) och Juventus (1-2 mot Young Boys) till att de säkrade förstaplatser i sina respektive grupper. I mötet mellan Ajax och Bayern blev det minst sagt händelserikt, med två röda kort, två straffar inom loppet av fyra minuter, två mål på tilläggstid och totalt sex mål i matchen.