TT-Sport

Norén rasade efter mardrömsstarten

TT-Sport Artikeln publicerades

Alex Norén fick inte alls till spelet under den andra rundan av PGA-tourtävlingen i Palm Beach Gardens, Florida, och har rasat från delad ledning till delad 14:e plats.(TT)

Alex Norén fick inte alls till spelet under den andra rundan av PGA-tourtävlingen i Palm Beach Gardens, Florida, och har rasat från delad ledning till delad 14:e plats.

Den 35-årige svensken, som gick torsdagens inledande runda på 66 slag (fyra under par), stod under fredagen för en på 75-rond (fem över par).

Den nio slag stora differensen innebar nu att Norén gick från ett slags ledning till att ha fyra slag upp till den nya amerikanska ledarduon Luke List och Jamie Lovemark på tre under par.

Det var framförallt på de första nio hålen som 16-rankade Norén tappade tätkänningen. En dubbelbogey, tre bogeys och tre par på de sju första hålen kan verkligen kallas en mardrömsstart över 18 hål. Norén stabiliserade spelet något därefter, noterades för två bogeys, två birdies och sju par på de övriga elva hålen, och ligger nu totalt på ett över par.

Norén delar 14:e-platsen med bland andra Tiger Woods. Tävlingens andre svensk, David Lingmerth, ligger på delad 107:e plats, totalt på nio över par.