TT-Sport

Norén och Kinhult redo för jakt i helgen

TT-Sport Artikeln publicerades

Marcus Kinhult var dagens svensk i British Open. Men det är Alex Norén - ett under par totalt - som har det bästa läget inför helgen. - Det finns en chans, säger Norén. Efter ett under par på första rundan blev det en parrunda för Alex Norén under den regniga fredagen på Carnoustie.(TT)

Efter ett under par på första rundan blev det en parrunda för Alex Norén under den regniga fredagen på Carnoustie. Norén gjorde bogeys på hål två och åtta, men avslutade starkt med birdies på 14 och 16.

– Även fast det inte känns hundra där ute så funkar någonting och jag slår tillräckligt bra slag för att få en okej runda. Jag tycker att det var bättre i dag än i går, speciellt de sista fem hålen, säger Norén.

Efter rundorna 70-71 har Norén inför helgens spel fem upp till ledningen. Zach Johnson och Kevin Kisner, båda USA, leder på sex under par och har ett riktigt getingbo bakom sig. Bland annat är engelsmannen Tommy Fleetwood ett bakom och nordirländaren Rory McIlroy två efter tätduon.

"Vet att man kan"

Alex Norén, som gärna vill vara med och slåss om sin första majortitel när allt avgörs på söndag eftermiddag, har gjort galna upphämtningar förr. I fjol vann han brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth, efter att ha gått sista rundan på 62 slag, och för tre veckor sedan vann han French Open efter att ha legat 41:a inför helgen.

Nu behöver han "bara" passera 17 spelare för att ta sig högst upp på resultattavlan.

– Man vet att man kan och sedan gäller det bara att kanske starta rundan lite bättre, få några birdies tidigt. Den här banan är väl som lättast de första åtta hålen, säger 36-åringen.

Kinhult imponerade

Även Marcus Kinhult är klar för vidare spel. Den 21-åriga majordebutanten från bohuslänska Skaftö har visat upp ett oerhört moget spel under de två dagarna på Carnoustie. Första rundan bjöd visserligen på en tung avslutning med fem tappade slag på de sista fyra hålen, men på fredagen tog Kinhult revansch på sig själv och banan.

Kinhult är totalt ett över par efter rundorna 74-69 och på delad 40:e plats.

– Det var skönt att hålla ihop ett helt varv. Vi spelade bra hela vägen, så det var skönt att få lite revansch, säger Kinhult.

Att klara "cutten" var ett litet delmål, men han vill mer än så.

– Vi är inte nöjda bara för att vi får spela vidare. Vi har lite strategigrejer som vi har funderat på, kanske att det blir någon mer drive under helgen, säger Kinhult.

Tre svenskar vidare

Han har spelat de två första dagarna med den delade ledaren Kisner, som har varit briljant på greenerna.

– Han är sju slag bättre och tittar man på honom så måste vi sätta lite fler puttar för att ha någon chans att utmana en sådan kille den här veckan.

Förutom Norén och Kinhult får Henrik Stenson också spela vidare, men The Open-mästaren från förrförra året är tre över par totalt och klarade "cutten" med minsta möjliga marginal.

Alexander Björk (+8), Jonas Blixt (+11) och Jens Dantorp (+16) har alla spelat klart.