TT-Sport

Molinari vann drama när Norén slutade 17:e

TT-Sport Artikeln publicerades

Tiger Woods var i ensam ledning ett tag, Alex Norén hade chansen men tog den inte. Till slut var Francesco Molinari starkast och tog en historisk italiensk seger i det sanslösa avslutningsdramat. - Ganska surt, säger Norén efter att ha slutat 17:e i British Open.(TT)

Dramat som utspelade sig på Carnoustie på söndagen lär inte bli bortglömt i första taget. Eftermiddagen bjöd på tuffa vindar, och när den amerikanska topptrion - Jordan Spieth, Xander Schauffele och Kevin Kisner - började darra tidigt under rundan var det plötsligt enormt öppet om segern.

Tiger Woods hade länge huvudrollen. När legendaren hade spelat tio hål - två birdies och åtta par - var han i ensam ledning på sju under par. De stora åskådarmassorna som följde Woods verkade knappt tro sina ögon och försökte bära fram amerikanen till det som kunde bli hans 15:e majortitel - och den första på tio år.

Men väl i ledning började även Woods vackla. Han slog ut bollen i publiken och fick visserligen en tursam studs, men lämnade ändå hål 11 med en dubbelbogey. På nästa hål kom en bogey och därefter fick Tiger Woods jaga utan att komma ikapp.

Det kändes som att vad som helst kunde hända och att det var rekordmånga spelare som hade chansen.

Brittiska stjärnduon Justin Rose och Rory McIlroy satte ribban när de båda låg sex under par efter att ha spelat klart.

Molinari starkast

Det räckte ändå inte hela vägen fram. Francesco Molinari gick tillsammans med Tiger Woods och levererade en prickfri runda i de tuffa förhållandena. Den formstarke italienaren gjorde inte en enda bogey på hela dagen och när han på 18:e hålet satte sin andra birdie slutade han dagen på 69 slag och totalt -8.

Av ledartrion inför dagen var Xander Schauffele närmast att hota, men efter en bogey på 17:e försvann i praktiken segerchanserna. Till slut delade Schauffele andraplatsen på -6 tillsammans med Rose, McIlroy och Kisner. Ett slag bakom delade Tiger Woods sjätteplatsen.

Alex Norén då?

Svensken fastnade i en fairwaybunker på femman, behövde två slag på sig för att ta sig därifrån och gjorde en dubbelbogey. Men Norén kämpade sig tillbaka och hade för ett ögonblick bara två slag upp till ledningen.

– Hade jag fått i birdien på tolvan kände jag att jag hade chansen att ta min första major. Då låg väl ledarna på sex-sju under, jag var på fyra och hade en bra chans för fem.

"Jävligt segt"

Men Norén missade läget på tolvan och gjorde en svag bogey på hålet därpå.

– Då kändes det jävligt segt att slå de här dåliga slagen, speciellt på par 3:an (hål 13), säger han.

Alex Norén gjorde sedan ytterligare en bogey och var till slut sex slag bakom Molinari, på två under par och en delad 17:e plats. Med tanke på att spelet kändes knackigt under inspelsdagarna var Norén inte helt missnöjd med att ändå ha haft lite segervittring sista dagen.

– Jag hade chansen i mitten på rundan, det är den bästa chans jag har haft i en major. Det tar jag med mig.