Hyllad Neymar tvåmålsskytt mot svensklaget

Neymar hann inte bli spelklar för Paris Saint-Germain till ligapremiären hemma mot Amiens, på grund av pappersstrul. Då sköts således hans hemmadebut på Parc des Princes upp till mötet med svensklaget Toulouse.(TT)
Publicerad 20 augusti 2017

Väl där gjorde rekordvärvningen ingen i publiken - förutom tillresta Toulouse-fans - särdeles deppig. Neymar behövde en halvtimme på sig på sin nya hemmaarena, sedan hade han gjort sitt första mål framför ögonen på hemmafansen och kvitterat Toulouses ledning. Det var också hans andra ligamål i klubben, han nätade borta mot Guingamp i den senaste omgången.

Kort senare satte Adrien Rabiot PSG:s ledningsmål till 2-1, vilket höll sig första halvlek ut.

PSG vann matchen med hela 6-2 sedan Neymar avslutat målskyttet med sitt andra mål i matchen och hyllats stort av publiken. Edinson Cavani, Javier Pastore och Layvin Kurzawa gjorde PSG:s övriga mål i den andra halvleken.

Svenska landslagsspelarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen startade matchen för Toulouse men byttes poänglösa ut i 46:e respektive 58:e minuten.