Bajrami tillbaka som målskytt

"Han luktar aldrig svett, Emir Bajrami, för han gör det så lätt", sjöng Elfsborgsklacken. Efter ett svårt år gjorde Bajrami nu sitt första allsvenska mål - och spelade fram till ett när Boråslaget bortaslog Falkenberg med 2-1.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

Efter fem år i Nederländerna, Frankrike och Grekland flyttade Emir Bajrami hem till Borås för drygt ett år sedan. Elfsborg skrev ett ettårskontrakt med honom - trots att 2015 skulle bli ett år av rehabilitering efter höftoperation och ryggproblem.

I år har han gjort comeback. Och i solkylan på Falkenbergs IP sköt Bajrami sitt första allsvenska mål sedan 2010. Det var en låg studsande frispark som dunsade in till höger om Falkenbergs målvaktsvikarie Alexander Lundin. Den matchavgörande 2-1-sparken var ett rätt lätt mål - helt i linje med Guliganernas speciella sång: "Emir Bajrami, han luktar aldrig svett, Emir Bajrami, för han gör det så lätt, Emir Bajrami, han är en elegant ute på plan".

Elegant var också vänsterytterns framspelning till första målet efter drygt en halvtimme. Emir Bajrami slog ett tidigt inlägg snett framåt. Lasse Nilsson förstod att Simon Hedlund kom utanför i ett bättre läge och släppte duckade bollen förbi sig.

Högerkantspelaren Hedlund avslutade med bredsidan - stolpe in i bortre hörnet förbi Alexander Lundin.

Elfsborg dominerade kraftigt före paus men då hände det plötsligt åt andra hållet - liksom ur ingenting. Domaren Andreas Ekberg hittade en straffspark i 41:a minuten när Falkenbergs Amin Nazari löpte in i straffområdet och föll i något som liknade en kollision med Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

Den förre Malmö FF-spelaren slog straffen själv - hårt och exakt, precis intill Stuhr Ellegaards högra stolpe.

Falkenberg gjorde en bättre andra halvlek och hotade Elfsborg på allvar. Men Emir Bajrami, han gjorde det så lätt när gästerna fick sitt fina frisparksläge i 66:e minuten.