TT-Sport

Näslund efter dominansen: Vill bli bättre

TT-Sport Artikeln publicerades

Vad kan egentligen bli bättre efter förra säsongen dominans? Sandra Näslund vilar inte länge på svaret. - Det finns alltid saker att förbättra. Det blev visserligen ingen OS-medalj, storfavoriten hamnade precis utanför prispallen.(TT)

Det blev visserligen ingen OS-medalj, storfavoriten hamnade precis utanför prispallen. Men i världscupen dominerade Sandra Näslund förra säsongen.

Med nio pallplatser, varav sju segrar, på tio tävlingar tog hon hem både skicross- och freestylevärldscupen.

Framgången är således vad hon har med sig i bagaget in till den här säsongen, vars första tävling - efter problem med snöbrist - körs i Arosa, Schweiz, i helgen. Säsongen innehåller dessutom VM i USA i februari där Näslund är regerande mästare.

Gillar pressen

För 22-åringen är framgången dock ingen tung packning.

Näslund omfamnar i stället förväntningarna som finns på henne, samtidigt som hon trycker på att sina egna förhoppningar på säsongen är betydligt större än vad de utomstående tyckarna och kollegorna anser att hon är kapabel till.

– Nu när jag är där uppe och vet hur det är att vara där, så är det klart att jag vill fortsätta vara bäst i världen, säger hon.

Parallellt med jakten efter nya segrar strävar hon efter att bli ännu bättre än i fjol.

– Jag vill även lära mig nya saker, känna att jag blir bättre och bättre för varje dag.

TT: Vad kan egentligen bli bättre än förra säsongen?

– Jag känner att jag håller en hög nivå i många delar men det finns alltid saker att förbättra, och något som jag jobbar på ganska mycket är när det är lite långsammare banor, lite lättare banor och lära mig att inte vara så hård på skidorna, utan att försöka vara lite mjukare genom vissa svängar, säger hon.

"Bättre än jag"

Stjärnan nämner starterna, känslan för snön, terrängen och förmågan att skapa fart som viktiga delar bakom framgången. Men det är också detaljer som hon anser kan bli bättre.

– Även om jag vann totalen finns det folk som är bättre än jag på vissa saker, så jag kollar på vad de andra gör bra och försöka lära mig av dem.

TT: Vad tittar du på hos konkurrenterna?

– Inget speciellt egentligen. Det beror alldeles på vilken typ av bana det är, men överlag försöker jag hitta mer... Det finns alltid saker i varje bana som man kan utveckla. Det gäller att lära sig se nya möjligheter och lära sig nya grejer, säger hon.

Utöver strävan att utvecklas handlar säsongen om det vanliga. Sandra Näslund vill vinna allt, och följaktligen lyckas med titelförsvaret i VM och i världscupen.

– VM är det stora målet, där jag har ett guld att försvara. Det sätter jag högt. Men också världscupen, där jag också är regerande totalvinnare. Det är mycket att se fram emot, säger hon.

– VM är väl kanske det största målet.