Nani hoppas på färre kryss framöver

Portugal har kryssat sig fram till semifinal i fotbolls-EM. Efter fem oavgjorda matcher i följd är laget två segrar från guldet. - Vi hoppas att det ska bli lite annorlunda, säger Nani. 1-1, 0-0, 3-3, 0-0, 1-1. Portugals matchrad under ordinarie speltid i EM är en orgie i kryss.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

1-1, 0-0, 3-3, 0-0, 1-1.

Portugals matchrad under ordinarie speltid i EM är en orgie i kryss. En orgie som har gett laget en plats bland de fyra bästa.

””

Efter 120 minuters spel på Stade Vélodrome gick hans Portugal segrande från straffarna. Den 29-årige Fenerbahce-anfallaren satte en av dem och är på ett märkbart gott humör.

””

"Stor potential"

Nani gjorde mål mot Island och Ungern i gruppspelet, och mot Polen klackade han fram till underbarnet Renato Sanches kvittering i första halvlek.

””
””

"Viktig spelare"

Nani tar samtidigt Cristiano Ronaldo i försvar. Portugals megastjärna hade ett par chanser mot Polen men spelade återigen en match där han hade svårt att ta sig fram till motståndarmålet.