TT-Sport

SO-segraren skrällvann över Federer

TT-Sport Artikeln publicerades

Roger Federer har två raka segrar i Australian Open. Men det blir inget hattrick för schweizaren. Grekiske Stockholm Open-segraren Stefanos Tsitsipas fixade turneringens hittills största skräll och är vidare till kvartsfinal. - Jag är den gladaste mannen på jorden just nu, jublade han.(TT)

Det var en match mellan turneringens yngsta och äldsta spelare. 20-årige Stefanos Tsitsipas vann nattrysaren i Melbourne mot 37-årige Roger Federer med 6-7, 7-6, 7-5 7-6.

Som första grek är han klar för kvartsfinal i en grand slam-turnering. Där väntar spanjoren Roberto Bautista.

Tsitsipas tog karriärens första titel när han vann Stockholm Open i oktober och sade då: "Det här är den bästa dagen i mitt liv".

Men segern över Federer övertrumfade så klart oktobersegern:

– Roger är en legend i vår sport, jag har så mycket respekt för honom. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

"Inget nytt"

Federer jagade sin tredje raka titel och sjunde totalt i Australian Open. Men den schweiziske legendaren saknade skärpan i avgörande lägen - han missade bland annat tolv breakbollar - och är sensationellt utslagen.

Efteråt pratades det om att tiden kanske börjar rinna ut i världstoppen för den nu 37-årige Federer, som vunnit 20 grand slam-titlar.

– Det där har jag fått höra de senaste tio åren, så ur den synvinkeln är det inget nytt, sade schweizaren och avstod ytterligare kommentarer i ämnet.

Däremot meddelade Federer att han för första gången sedan 2015 tänker spela Franska mästerskapen, nästa grand slam-turnering som avgörs i månadsskiftet maj/juni.

Tre raka för Nadal

Då går det bättre för Rafael Nadal, en annan av förhandsfavoriterna.

Den andraseedade spanjoren har haft stora skadeproblem senaste halvåret och var osäker på formen inför Australian Open. Det behöver han inte vara längre.

Nadal har inte släppt ett enda set i sina fyra första matcher och är vidare till kvartsfinal efter 3-0 mot tidigare världsfyran Tomas Berdych.

I kvartsfinalen väntar 39-rankade Frances Tiafoe. Amerikanen firade sin 21-årsdag med att överraskande slå ut Grigor Dimitrov i fjärde omgången.