Kalmar ordnade segern åt Norrköping

Norrköping har återtagit serieledningen. Men det krävdes ett självmål från Kalmar för att de skulle ta tre poäng. Matchen slutade 1-0 till Norrköping. Norrköping hade chansen att sätta press på Malmö i tabelltoppen vid en seger mot Kalmar.(TT)
Publicerad 27 augusti 2016

Norrköping hade chansen att sätta press på Malmö i tabelltoppen vid en seger mot Kalmar. De skulle då ta klivet förbi Malmö och upp i serieledningen.

Kalmar har också stora skadebekymmer med flera försvarare och två bröder Elm, Rasmus och David, som satt halvskadade på bänken, borta ut startelvan.

Så det var mycket som talade för Norrköping. Men i första halvlek var det Kalmar som skapade chanser, även om de var få.

Stiltje på plan

Inte en minut hade gått när Kalmars nyförvärv från Åtvidaberg, Mahmoud Eid, tvingade Michael Langer att sträcka ut. Sedan var det stiltje. Som en totalt vindstilla dag på Kalmarsund när det blir krusningar på vattnet av ett sandkorn-stiltje.

Det var kamp på mitten, båda lagen vann ungefär lika många dueller. Det var ett par långbollar som var nära att bli en målchans, båda lagen hade ungefär lika många.

Det enda som bröt mönstret var när Kalmaranfallaren Måns Söderqvist satte fart i djupled. Söderqvist var markant snabbare än Norrköpingsförsvaret och kunde med lite bättre teknik och precision skapat mer än den målchansen han fick.

Norrköping hade två skott på mål, men båda avsluten hade knapp halvfart.

Elm satte fart

I halvtid tvingades Kalmars mittfältare Ismael kliva av, in kom i stället Rasmus Elm. Helt plötsligt fanns det en mittfältare på planen som kunde ta tag i bollen och styra spelet. Det gjorde att Kalmar snabbt fick ett övertag. Som varade i en kvart. Därefter gav Kalmar bort initiativet, eller om det var Norrköping som tog det.

Gästerna började i alla fall att trycka på.

Men några seriösa målchanser skapade de inte. I stället behövde de ta hjälp av Kalmar för att spräcka nollan. Marko Biskupovic försökte peta borta en djupledsboll mot Sebastian Andersson, men lyckades i stället glidtackla in bollen bakom egen målvakt. Målet blev matchens enda.