Mutter stoppade Ericssons rekordjakt

Marcus Ericsson var på väg mot sin bästa placering någonsin i Formel 1-loppet i Bahrain. Men så var oturen framme. En hjulmutter fastnade under ett depåstopp och han fick nöja sig med en 14:e plats.(TT)
Publicerad 19 april 2015
Marcus Ericsson var på väg mot sin bästa placering någonsin i Formel 1-loppet i Bahrain. Men så var oturen framme. En hjulmutter fastnade under ett depåstopp och han fick nöja sig med en 14:e plats. Ericsson kvalade in på en 13:e plats men gjorde en rik

Ericsson kvalade in på en 13:e plats men gjorde en riktigt bra start, tog placeringar redan på startrakan och tog snabbt upp sig till en nionde plats.

När det var dags för det andra depåstoppet låg han åtta, men så tog det roliga slut.

Mekanikerna tog av hjulen, men när de skulle trycka på det vänstra framdäcket så gick det inte. Innan de insett vad problemet var - att en mutter från det gamla däcket hade fastnat på navet - och hur de skulle fixa det, hade det gått dyrbara sekunder.

Ericsson lämnade depån på 17:e plats och började sedan jakten upp mot poängplats.

Lewis Hamilton vann loppet och det såg ut att bli en dubbelseger för Mercedes. Men med två varv kvar gjorde Nico Rosberg ett sällsynt misstag, bromsade för sent, och tvingades ta ett spår utanför banan så att Ferrariföraren Kimi Räikönnen kunde smita förbi. Rosberg tog till slut tredjeplatsen.

Notervärt i övrigt var att den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel hamnade utanför prispallen för första gången den här säsongen.

Ericsson var åtta sekunder efter sin stallkompis Felipe Nasr, som dock inte förlorade 20-30 sekunder i depån.