TT-Sport

Uppgifter: Båda korsbanden av för Zlatan

TT-Sport Artikeln publicerades

Enligt medieuppgifter runt om i Europa ska både det främre och bakre korsbandet ha gått av för Zlatan Ibrahimovic. Den 35-årige svenske stjärnan väntas opereras inom de kommande dagarna, och kan bli borta länge från fotbollen.(TT)

Sky Italia-journalisten Gianluca Di Marzio uppger på sin egen webbplats att både det främre och bakre korsbandet i högerknät är av.

På gianlucadimarzio.com skriver han att Ibrahimovic undersöktes med magnetkamera under fredagseftermiddagen, och att svensken ska opereras av en specialist i USA så snart som möjligt.

En källa berättar för brittiska Sky Sports att Ibrahimovics säsong troligtvis är över. Frågan är om det även gäller för hela hans karriär.

Ibrahimovic föll efter en duell i 93:e matchminuten mot Anderlecht i Europa League. Han grimaserade illa och tog sig för höger knä innan han leddes av planen.

– Jag vill vänta och se, och vara optimistisk, men det är jag inte. Min känsla är inte bra, sade Manchester Uniteds tränare José Mourinho efter matchen.

"Tämligen negativa"

Till BT Sport sade tränaren att han inte trodde att skadorna var lindriga.

– Jag föredrar att vänta tills alla tester är gjorda, och sedan kommentera. Men nyheterna är tämligen negativa.

Skadan inträffade på torsdagskvällen under matchen som Manchester United vann med 2-1 efter förlängning. Därmed tog sig laget vidare till semifinal.

Men nu ser Zlatan Ibrahimovic ut att gå miste om sin drömfinal, som spelas på Friends arena i Stockholm den 24 maj.

Ibrahimovic fick vård bredvid planen efter skadan, och linkade sedan i väg in i spelartunneln. Svensken är lagets främste målskytt, med 28 mål den här säsongen.

Verkade optimistisk

Lagkamraten Luke Shaw lät mer positiv än sin tränare. Han sade att Ibrahimovic gått omkring i omklädningsrummet efter matchen.

– Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk. Förhoppningsvis är det inte allt för illa för honom, säger Shaw till Aftonbladet.

Manchester Uniteds pressavdelning säger att ett närmare besked om svenskens skada kommer först på söndag inför matchen mot Burnely, enligt Aftonbladet.