Modo en seger från SHL

Modo har Vita Hästen i ett järngrepp. Efter 4-1 på hemmaplan har Örnsköldsvikslaget nu 3-0 i matcher och därmed chans att spela sig tillbaka till SHL redan på onsdag. De 7 163 åskådarna i Fjällräven Center fick se en match som i mångt och mycket liknade de två föregående drabbningarna lagen emellan.(TT)
Publicerad 22 mars 2015

De 7 163 åskådarna i Fjällräven Center fick se en match som i mångt och mycket liknade de två föregående drabbningarna lagen emellan. Ett i grunden skickligare Modo förde spelet långa stunder, medan Vita Hästen slet hårt i 60 minuter och försökte att ta till vara på de chanser som dök upp.

1-0 till Modo kom 11.20 in i första perioden när Simon Önerud påpassligt höll sig framme och styrde in pucken bakom Henrik Lundberg i Vita Hästens kasse.

Axel Brage, som gjort sådan succé mellan Vita Hästens stolpar tidigare under säsongen, saknades även denna match på grund av skada.

2-0-målet som föll halvvägs in i andra perioden vill nämnde Lundberg nog snabbt glömma. Marcel Hossa nöp till med ett skott från snäv vinkel och på något sätt letade sig pucken in mellan Lundberg och stolpen.

Vid det laget i perioden hade Vita Hästen stuckit fram vid ett par tillfällen och haft bud på en kvittering, men när Adrian Kempe gjorde 3-0 bara 25 sekunder efter 2-0-målet var det som om bensinen tog slut för gästerna.

Tredje perioden blev i stort en transportsträcka mot Modos tredje raka seger, men den här gången fick Vita Hästen åtminstone hål på Linus Ullmark, Modomålvakten som klivit fram som en jätte i kvalspelet.

När Daniel Åhsberg satte pucken i powerplay 11.55 in i tredje perioden hade Ullmark hållit nollan i 171 minuter och 55 sekunder i matchserien.

Målet får ändå betraktas som en tröstvariant - hur mycket tröst det nu är när Vita Hästen har ett massivt berg att bestiga för att kunna ta sig till SHL.

Modo har tre "matchbollar" och kan avgöra matchserien redan på onsdag i Himmelstalundshallen i Norrköping.