TT-Sport

Menning: "Gick undan och grät"

TT-Sport Artikeln publicerades

Petter Menning var ett av Sveriges största medaljhopp inför OS. Men kanotisten tog sig inte längre än till semifinal på sin distans, 200 meter. Skälet till att han inte var fullt koncentrerad under dagarna i Rio visar sig vara att han precis fått veta att en familjemedlem låg för döden efter en tids sjukdom.(TT)

Petter Menning var ett av Sveriges största medaljhopp inför OS. Men kanotisten tog sig inte längre än till semifinal på sin distans, 200 meter.

Skälet till att han inte var fullt koncentrerad under dagarna i Rio visar sig vara att han precis fått veta att en familjemedlem låg för döden efter en tids sjukdom.

– Jag försökte att hålla bort det, men när jag hade kört de första loppen så brast det. Jag gick undan och grät bakom glasögonen innan jag gick ut och paddlade. Det var jättetufft, säger han till Expressen.

– Jag kunde inte vara där 100 procent i huvudet när jag skulle tävla. Och är man bara på 90 procent så räcker det inte.

Menning säger att han nu laddar om för en full satsning på nästa säsong.

– Jag är sugen på revansch. Det är VM och EM nästa år, då har jag chans att möta alla igen. Det är samma folk som var på OS. Jag känner mig väldigt sugen på att fortsätta och bli bättre till nästa år, säger han.