Djurgården kunde inte spräcka derbysviten

Djurgårdens tunga Stockholmssvit lever in i nästa säsong. I årets sista derby bjöd laget på en tokoffensiv och en kvittering - men mer än en poäng blev det inte mot Hammarby, 1-1. - Om vi hade haft lite bättre skärpa hade vi snackat om annat, säger tränaren Özcan Melkemichel.(TT)
Publicerad 24 september 2017

Det började med allsång, rökutveckling och uppskjuten avspark - tio minuter den här gången. Som vanligt vid ett Stockholmsderby i fotboll alltså.

När det allsvenska mötet mellan Djurgården och Hammarby summerades var det också precis som det brukar. Trots en tokoffensiv inledning och ett någorlunda fast grepp om andra halvlek lämnade spelarna med blårandiga tröjor ännu ett derby utan seger.

””

"Hyfsat rättvist"

Djurgårdens segerlösa svit fyllde sex år i början av veckan men laget struntade i statistiken och tog tag i matchen med en tabelltvåas självförtroende.

Blåränderna slog läger på Hammarbys planhalva när yttermittfältare och ytterbackar kompletterade anfallarna och skapade en sexmannafront.

Othman El Kabir avslutade bäst - Hammarbymålvakten Johan Wiland reagerade blixtsnabbt och kunde styra volleyskottet till hörna - men även Gustav Engvall, Kevin Walker och Felix Beijmo hade bra lägen att öppna målskyttet.

””

Bortom 20-minutersmarkeringen kunde Hammarby börja andas. Jiloan Hamad och Kennedy Bakircioglu fick mer tid med bollen och satte press på Djurgårdens försvar.

Fem minuter före paus ordnade Hamad en hörna. Bakircioglu slog den, mittbacken Bjørn Paulsen mötte med pannan och Hammarby tog ledningen.

””

Olsson vann kampen

Djurgården repade nytt mod under halvtidsvilan och till skillnad från i första halvlek gav offensiven utdelning.

Källström gjorde som förre landslagskollegan Bakircioglu och hittade rätt med en hörna. Jonas Olsson vann landskampen mot islänningen Birkir Már Sævarsson och forcerade in 1-1.

Efter kvitteringen avtog intensiteten och med undantag för en farlig Hammarbyhörna skapade lagen inte något riktigt bra läge att avgöra matchen.