Matchbollar för Hammarby efter hemmavinst

Hammarby stormar mot semifinal i bandyns slutspel. 5-3 hemma mot Sandviken har gett stockholmarna matchbollar i kvartsfinalserien.(TT)
Publicerad 21 februari 2019

När Sandviken kvitterade till 2-2 i upptakten av andra halvleken i torsdagens andra kvartsfinal på Zinkensdamms IP var det nog många som trodde att Hammarby skulle få det svårt.

Så blev det inte.

Hemmalaget visade klassen, gjorde två relativt snabba mål, och släppte därefter aldrig greppet om matchen. När Christoffer Fagerström sedan satte 5-2 från straffpunkten med fem minuter kvar att spela var saken klar. Sandviken reducerade till 3-5 på tilläggstid, men kom aldrig närmare än så.

Segern innebär att Hammarby har 2-0 i matchserien. Därmed räcker det med ytterligare en vinst för att kvittera ut en semifinalbiljett. Nästa kvartsfinal spelas på måndag, då med Sandviken som hemmalag.

I torsdagens andra kvartsfinal mellan Vänersborg och Västerås såg hemmalaget Vänersborg ut att gå mot en säker seger, då det stod 4-1 på resultattavlan med 20 minuter kvar att spela - och 5-4 när klockan tickade upp mot tilläggstiden. Men Västerås kvitterade och tvingade fram en förlängning. Väl där drog dock Vänersborg det längsta strået, då Juho Liukkonen satte avgörande 6-5 på en hörna. I och med vinsten kvitterade Vänersborg till 1-1 i matchserien.