Mårts besviken på mängden nej

Förbundskapten Pär Mårts fick på fredagen två nya VM-nej från NHL-spelare. - Jag tycker faktiskt att det är för många, sade Mårts till TV12 inför VM-genrepet mot Tjeckien som ett blekt Tre Kronor förlorade med klara 1-7. Bara sex NHL-spelare finns med på listan över elva VM-klara spelare.(TT)
Publicerad 29 april 2016

Bara sex NHL-spelare finns med på listan över elva VM-klara spelare. På fredagen tackade Jakob Silverberg och Rickard Rackell, båda Anaheim, nej till VM i Ryssland.

””

Pastrnaks två ansikten

Men de svenskar som var med mot Tjeckien i Znojmo imponerade inte. Tvärtom. Ett felpass gjorde att Roman Cervenka kunde göra 1-0 redan efter 41 sekunder. Och minuter senare blev det tjeckisk straff men precis som i onsdags så stod Viktor Fasth i vägen för David Pastrnak straff.

Pastrnak fick dock revansch när han petade in en retur efter 13 minuter till 2-0. David Pastrnak hann även med att fult armbåga Martin Lundberg i ansiktet innan perioden var över och Lundberg kunde inte spela mer i matchen.

Fasth bäste svensk

Viktor Fasth var den ende Tre Kronor-spelaren som fick godkänt i första perioden. Ja, i Fasth har Tre Kronor en målvakt som kan avgöra en VM-match.

När Sverige slog Tjeckien med 7-2 i onsdags vaknade man efter en period och det skedde nu igen med rappare och aggressivare spel. VM-klara Mikael Backlund reducerade i power play. Sverige fick spela flera minuter i fem mot fyra men tappade sakta tempo och väl fulltaliga igen så kunde Lukas Kaspar sätta 3-1.

””

Tyvärr var det inte många svenskar som stärkte sina VM-aktier i den här kampen. Tjeckien visade mer vilja och glöd och avgjorde matchen i tredje och vann med 7-1 mot ett frustrerat Sverige.

Sverige inleder VM med match mot Lettland i Moskva på fredag.