Målvakten i fokus i Luleås seger

Luleå har bara släppt in sju mål på fem SHL-matcher. En stor anledning till det: målvakten Joel Lassinantti. - Han har varit grym i samtliga matcher, sade tränaren Stefan Nilsson. I premiären mot Linköping höll han nollan. Sedan blev det två insläppta mål i strafförlusten mot Skellefteå.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

I premiären mot Linköping höll han nollan. Sedan blev det två insläppta mål i strafförlusten mot Skellefteå.

Därefter ett i vardera mötena med Leksand och Växjö.

Totalt: fantastiska 96,84 i räddningsprocent.

””

En match där han storspelade.

””

Starkt boxplay

Luleå klarade - mycket tack vare Lassinantti - dessutom att reda ut tre mot fem i första perioden. Laget har för övrigt inte släppt in något mål i boxplay ännu den här ligasäsongen.

””

Det var till och med så att Luleå gick plus i numerärt underläge. För 1-0 kom efter bara nio sekunders spel i fyra mot fem, åtta minuter in i matchen. Trots att tekningen var i Luleås zon.

Christopher Mastomäki - som var inne på alla Luleås mål i matchen - hann före Eric Martinsson på defensiv blålinje, åkte sig fri och avslutade sedan med att lura hemmamålvakten Joacim Eriksson.

Bra kontringar

Även de andra två bortamålen kom efter att snabba forwards åkt ifrån Växjös backar.

””
””

Luleås tränare Stefan Nilsson var väldigt glad efter trepoängaren mot Växjö.

””

Före matchen hissade Växjö för första gången upp en tröja i arenan. Det var nummer 38 som Johan Markusson, med nio säsonger i klubben, hade mellan 2005 och 2014.