Målrikt när Malmö vann Skånederbyt

Rögle fick en drömstart i Skånederbyt mot Malmö med två snabba mål. Men serieledande Malmö vände och vann med 7-6. Det var dock två matchstraff som det snackades mest om. Ettan Malmö med fyra raka segrar och tolv poäng på besök hos åttan Rögle med fem poäng efter tre matcher.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Ettan Malmö med fyra raka segrar och tolv poäng på besök hos åttan Rögle med fem poäng efter tre matcher. Det kunde väl bara sluta på ett sätt.

Nej, Rögle visade ingen som helst respekt för gästerna i Skånederbyt. Redan efter 1.41 satte Sebastian Collberg 1-0 och bara minuten senare klev Ludvig Rensfeldt in framför mål i powerplay och tryckte in 2-0. Rena drömstarten förstås för Rögle som spelade med stor vilja och frenesi.

Matchstraff kostade

Ett kanonskott från blå av Johan Ivarsson innebar Malmöreducering i mitten av perioden. Nils Andersson kvitterade men Rögles Bryan Lerg kunde med sitt fjärde mål för säsongen göra 3-2. En målrik första period slutade dock 3-3 sedan Fredrik Storm kvitterat före pausen i spel 5 mot 4 sedan Daniel Sylwander fått fem minuter plus matchstraff efter en tackling i mittzon.

Malmös effektive powerplay hann göra både 4-3, Robin Alvarez, och 5-3, Ilari Filppula i början av andra innan Rögle blev fulltaligt.

Efter 3-5-målet valde Rögles tränare Anders Eldebrink att byta ut målvakten Oscar Dansk mot Lars Volden. Han fick bara hålla nollan i två minuter, sen kom 3-6.

Tveksamt matchstraff

Strax efter att Rögle gjort 4-6 så fick Ilari Filppula matchstraff efter att ha krockat med Jack Connolly vid Rögles blå. En mycket tveksam bedömning som även Eldebrink tyckte var helt fel.

Fem minuters powerplay gav dock inget mål för Rögle som såg ut att ha tappat fokuset efter Sylwanders matchstraff.

Direkt i tredje kunde Rögle reducera till 5-6, Sebastians Wennströms andra raka mål. Men Malmö svarade omgående genom André Benoit, lagets femte mål i powerplay. Rögle fick in ett mål till men de 5 051 i Ängelholm fick se Malmö ta femte raka segern, 7-6.