Storseger för Belgien

Ungern överraskade i EM:s gruppspel. Men mot Belgien i åttondelsfinalen tog det stopp. - Vi drömmer om att gå längre, säger Eden Hazard efter 4-0-segern. Efter seger mot Österrike och oavgjort mot både Island och Portugal vann Ungern sin grupp. Inte nog med det.(TT)
Publicerad 26 juni 2016

Efter seger mot Österrike och oavgjort mot både Island och Portugal vann Ungern sin grupp.

Inte nog med det. Ungrarna nätade sex gånger på de tre matcherna och såg till att landet för första gången sedan 1972 tog sig vidare från gruppen i ett mästerskap.

Belgien hade inte heller nått längre än gruppspel på många år. Nu bröt man en 36 år lång EM-svit.

Och kanske blir det final som 1980?

Tre vinster i rad

Klart är i alla fall att laget nått kvartsfinal i årets EM. De inledde med 0-2 mot Italien, men har sedan dess tre segrar i rad - utan att släppa in mål dessutom.

I en öppen åttondelsfinal i Toulouse glänste flera av Belgiens stjärnor.

””

Redan i den tionde minuten slog Kevin De Bruyne en inåtskruvad frispark som mittbacken Toby Alderweireld nickade in. Ett otagbart avslut för Ungerns 40-årige målvakt Gábor Király.

När mindre en kvart återstod byttes Michy Batshuayi in och bara ett par minuter senare tryckte han in bollen i mål efter en framspelning av Hazard - som kort därefter gjorde 3-0 efter en fin prestation.

På tilläggstid satte Yannick Carrasco det sista målet i matchen.

Möter Wales

Hazard har i och med matchen gjort fem mål och tre assist på sina åtta senaste tävlingsmatcher i den belgiska tröjan.