"Helt sjukt" när Pittsburgh vann

En galen match med både svenskmål och ett äkta hattrick slutade med Pittsburgh-seger mot Washington - med 8-7 efter förlängning. - Helt sjukt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Pittsburghs Patric Hörnqvist till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 17 januari 2017

De regerande mästarna Pittsburgh tog emot Washington hemma, och det var gästernas svenskar som inledde målfesten. André Burakovsky satte säsongens sjunde mål efter sju minuter, och tio minuter senare gjorde Nicklas Bäckström 2-0 för gästerna.

Bäckström - som nyss fick ta emot en gyllene klubba för att ha gjort 500 assist i NHL-karriären - har därmed gjort poäng i sju matcher i rad.

Blev förlängning

Justin Williams hann också göra 3-0 i andra perioden innan Pittsburgh svarade. Och som laget gjorde det. Inom loppet av drygt åtta minuter gjorde Pittsburgh fem raka mål, varav tre av den ryske stjärnan Jevgenij Malkin. När hans hattrick fullbordades var det på framspelning av Patric Hörnqvist.

Washington kvitterade, men i tredje perioden gick hemmalaget åter upp i 7-5-ledning - men det var inte över. Gästerna kom tillbaka och utjämnade ännu en gång och matchen gick till förlängning.

"Lyckas slå tillbaka"

Med bara några övertidssekunder spelade avgjorde dock Pittsburghs Conor Sheary, 8-7.