Mål och assist av Lindholm

Elias Lindholm gjorde ett mål och en assist när hans Carolina besegrade Buffalo med 5-4 efter förlängning i NHL-ishockeyn. Lindholms nionde mål för säsongen kom i den tredje perioden och innebar att Carolina drygade ut ledningen till 4-2.(TT)
Publicerad 16 december 2017

Lindholms nionde mål för säsongen kom i den tredje perioden och innebar att Carolina drygade ut ledningen till 4-2. Glädjen blev dock kortvarig sedan Jack Eichel drygt två minuter senare satte 4-3 och tio sekunder efter det gjorde ytterligare ett mål, vilket innebar ett hattrick från hans sida. Det är hans första hattrick i NHL-karriären.

Matchen gick till förlängning och efter 2.15 passade Lindholm fram till Jaccob Slavin som sköt ett handledsskott som gick in bakom Chad Johnson i Buffalo-målet och säkrade segern för Carolina.

Buffalo har förlorat de senaste sex matcherna som gått till förlängning.

””

Cam Ward gjorde 37 räddningar för vinnarlaget och Johnson räddade 29 puckar.

Detroits svenskar plockade poäng under matchen mot Toronto. Henrik Zetterberg noterades för två assist och Jonathan Ericsson och Niklas Kronwall för varsin, när de vann med 3-1. Laget bröt en tre matcher lång förlustsvit.

Torontos Andreas Borgman gjorde lagets enda mål, två minuter in i matchen. Toronto har förlorat tre matcher på rad. Lagets stora stjärna Auston Matthews är skadad och har missat de senaste fyra matcherna.