Schelin avrundade som mästare

Lotta Schelin fick vänta länge, men till slut fick hon speltid i sin sista match i Lyon. Den svenska anfallsstjärnan bidrog sedan med ett mål när Lyon vann Champions League-finalen mot Wolfsburg med 5-4 efter straffar. Efter åtta år avrundade Lotta Schelin sin tid i Lyon på bästa tänkbara sätt.(TT)
Publicerad 26 maj 2016

Efter åtta år avrundade Lotta Schelin sin tid i Lyon på bästa tänkbara sätt. Sin sista match i den franska mästarklubben fick svenskan inleda på bänken. Först i den 79:e minuten, vid ställningen 1-0 till Lyon, kom hon in på planen.

Det såg inte ut att bli lyckat - i 88:e minuten kvitterade Wolfsburgs Alexandra Popp och tvingade fram en förlängning. Detta efter en match där unga norskan Ada Hegerberg gett Lyon ledningen redan i den 12:e minuten och som Lyon sedan dominerat.

Förlängningen blev chansrik - Lotta Schelin hade en bra möjlighet - men mållös.

Fischer missade

En dramatisk straffläggning fick avgöra finalen.

Här såg Ada Hegerberg - skyttedrottning i Champions League den här säsongen med sina 13 mål - ut att riskera syndabocksrollen när hon missade Lyons första straff. Men norskan var den ende Lyonspelare som misslyckades från straffpunkten. Den svenska lagkaptenen Nilla Fischer och Élise Bussaglia missade för Wolfsburg och Saki Kumagai höll nerverna under kontroll när sista straffen skulle slås. Sedan var saken klar. Lyon bärgade klubbens tredje Champions League-titel.

Schelin tröstade

En förkrossad Nilla Fischer tröstades av landslagskompisen Lotta Schelin efter matchen. På måndag ses de igen när landslaget samlas i Göteborg inför kommande EM-kvalmatcher.

32-åriga Schelin lämnar Lyon efter åtta nästan osannolikt framgångsrika år - åtta ligatitlar av åtta möjliga. Dessutom tre Champions League-titlar och fem raka franska cuptitlar. Målet i straffläggningen var hennes 224:e i Lyontröjan.

För Lotta Schelin fortsätter karriären på klubbnivå i en ny omgivning. I en TT-intervju inför Champions League-finalen berättade hon att det pågår förhandlingar med en ny klubb och att hon är helt klar över vad det är som ska hända.