Luleå ny serieledare efter vändning

Örebro ledde med både 1-0 och 2-1 - men laget fick likväl vända hem från Norrbotten tomhänt. Luleå vände och vann med 4-2 och tar därmed över serieledningen i SHL. - Vi växte in i matchen, säger Johan Harju till C More.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

När bottenlaget Örebro satte 2-1 borta mot Luleå i upptakten av andra perioden såg hemmalaget inte ut som det topplag man faktiskt är.

Men efter Robin Kovacs 2-2-kvittering mitt i perioden växlade Luleå upp.

I den tredje perioden satte Johan Harju 3-2 och i numerärt underläge kunde Jack Connolly göra avgörande 4-2 - ett mål som för övrigt var Luleås totalt 5000:e i högsta serien.

Örebro jagade febrilt för att komma ikapp i slutet av matchen, men Luleå kunde hålla undan utan större problem - och eftersom Frölunda förlorade mot Brynäs (1-2) innebär segern att norrbottningarna tar över serieledningen i SHL.

””
””

Örebro tränare Niklas Eriksson var besviken över att hans manskap inte klarade av att förvalta de dubbla ledningarna.