Karvinen fixade avgörande SM-final

Mållös efter tre finaler. I den fjärde klev forwardsstjärnan Michelle Karvinen fram. Hon avgjorde i förlängning, hade del i alla tre Luleåmål och såg med en 3-2-seger till att det blir en femte och avgörande SM-final mot Linköping.(TT)
Publicerad 20 mars 2019

I söndags kraschade Luleå guldpartyt i Linköping med en säker 5-1-seger. När Linköping hade andra chansen uppe i Luleå vände hemmalaget 1-2-underläge efter två perioder till seger.

Storpubliken, 2 158 åskådare, kunde jubla när Michelle Karvinen fullbordade vändningen efter 1.28 av förlängningen i numerärt överläge.

Linköping fick Lene Tendesnes utvisad i samband med slutsignalen i tredje perioden. Luleå fick inleda förlängningen i numerärt överläge och tog chansen att avgöra.

””

Nu blir det en femte och helt avgörande final på torsdagskvällen i Coop Arena.

"Känns jättebra"

Karvinen hade varit missnöjd med sitt eget spel i finalserien. Efter de tre första finalerna stod poängdrottningen, som leder slutspelets poängliga med 18 poäng (5 mål+13 assist), på två assist.

Nu spelade hon fram Jenni Hiirikoski till två mål och sköt sedan avgörandet.

””

Och mer ska det bli.

””

Bittert slut

Luleå jagar sitt tredje SM-guld på de fyra senaste åren. Båda de föregående har kommit mot Linköping efter avgöranden på hemmaplan.

För Linköping blev slutet bittert. Laget hade greppet efter två perioder, ledde med 2-1 och var så långt det vassare laget.

Sidney Morin sköt 1-0 redan efter 2.20 och efter Hiirikoskis 1-1 styrde Moa Wernblom in 2-1-målet i numerärt överläge efter halva matchen. Hiirikoskis kvittering kom i numerärt överläge efter 5.58 av tredje perioden.

Utvisningen på Tendenes inför förlängningen blev kostsam.