Egna misstag fällde Mora

Det mesta gick fel för Mora denna lördagskväll. Två individuella misstag som gjorde att Luleå kunde vinna matchen med 2-1 efter förlängning. Samtidigt tog Örebro sex poäng i dubbelmötet med Djurgården och rycker ifrån Mora i kampen kring kvalstrecket. - Jag såg att Örebro vann igen mot Djurgården.(TT)
Publicerad 16 februari 2019

Samtidigt tog Örebro sex poäng i dubbelmötet med Djurgården och rycker ifrån Mora i kampen kring kvalstrecket.

””

Han har haft trevligare kvällar. Nu var det individuella misstag som låg bakom Luleås båda mål i denna målsnåla match.

Luleås första mål kom när Moras Matej Stransky fumlade med pucken i egen zon så att Luleås Robin Kovacs blev fri. Christan Engstrand räddade men släppte en retur till Niklas Olausson som gjorde 1-0.

””

Se helheten

Luleås segermål i förlängningen kom när Moras Michael Keränen slog ut pucken mitt i egen zon så att Luleås Petter Emanuelsson kom fri och gjorde 2-1.

””

TT: Är det liknande individuella misstag som kommer att göra Mora till ett kvallag när serien är slut?

””

Inget gratis

Men han erkänner att det dels sved extra mycket när Örebro tog sex poäng (seger fredag och lördag) mot Djurgården samtidigt som Mora inte alls fick utdelning på den enorma press som laget hade mot Luleå i den andra perioden mot Luleå. Dalalaget, som kvitterade i slutet av första perioden spelade stundtals ut topplaget, men gjorde inget mål.

””

I stället var det norrbottningarna som kom tillbaka i tredje perioden. Laget lyfte sig, men kunde inte avgöra förrän i förlängningen.