Liverpool hänger på i toppen

Liverpool fixade fjärde raka segern i Premier League-fotbollen. Men det krävdes en utskällning och ett sent straffavgörande. - Vi ska fortsätta jobba hårt, sade Jordan Henderson efter 2-1 mot Swansea. Liverpools första halvlek borta mot Swansea kommer inte gå till historien som den mest välspelade.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Liverpools första halvlek borta mot Swansea kommer inte gå till historien som den mest välspelade.

Jürgen Klopps manskap gick inte att känna igen, den fartfyllda anfallsfotbollen vi vant oss vid var som bortblåst, och i stället var det Swansea som tog tag i taktpinnen.

Via ett tidigt ledningsmål av Leroy Fer kunde hemmapubliken börja drömma om att lämna bottenträsket av tabellen bakom sig.

Men till den andra halvleken kom Liverpool ut som ett nytt lag, efter att ha blivit avhyvlade av Klopp.

””

Milner hjälte

Roberto Firmino kvitterade i den 54:e minuten, och därefter dominerade gästerna. Avgörandet skulle dock låta vänta på sig.

Fram till den 84:e minuten, då James Milner skickade in segermålet på straff. Roberto Firmino gjordes ner av en Swansea-back efter att svenskgambiern Modou Barrow misslyckats med att få undan bollen.

Milner var säkerheten själv från elva meter och placerade kyligt in 2-1 mitt i målet.

””

I och med segern tar Liverpool rygg på Manchester City i tabelltoppen. Avståndet upp till serieledande City, som förvisso har en match mindre spelad, är nu bara två poäng.

Chelsea vann

Chelsea tog tre viktiga poäng borta mot Hull. Londonlaget, som förlorat de två senaste matcherna, vann med 2-0 efter fullträffar av Willian och Diego Costa.

””

Sunderland tog första poängen sedan premiären i augusti, då det blev 1-1 mot West Bromwich.