TT-Sport

Lindelöf tillbaka på Estádio da Luz

TT-Sport Artikeln publicerades

Victor Nilsson Lindelöf kommer tillbaka till arenan som han lämnade i somras - och klubben som trodde på honom. Om managern José Mourinho håller sin linje spelar landslagsmittbacken från start mot Benfica. Estádio da Luz i Lissabon.(TT)

Estádio da Luz i Lissabon. Det var där Nilsson Lindelöf formades och utvecklades till en spelare i 300-miljonersklassen.

Inte minst fick han chansen tidigt i Champions League.

Övergången till Manchester United har hittills väckt ett och annat frågetecken kring hans status i Mourinhos trupp. Först i helgen fick han spela sina första få minuter i Premier League, när han hoppade in i 92:a minuten mot Liverpool på Anfield.

I Champions League är det annorlunda. Mittbacken har två 90-minutersmatcher i kroppen, mot Basel och CSKA Moskva.

United vann båda och en ny trepoängare i Lissabon sent på onsdagskvällen öppnar dörren mot spel i åttondelsfinal i februari.

Värre är det för Benfica som börjat med två förluster och är piskat att ta poäng för att nå en av de två platserna som ger vidare spel.

José Mourinho går längre:

– Benfica måste vinna de fyra matcher man har kvar. Jag har visat mina spelare att för mig är Benfica ett mycket bättre lag än både CSKA och Basel. Mina spelare är medvetna om att ibland är inte resultat en indikator på hur bra ett lag är.

Hemma mot Celtic gör Jupp Heynckes, 72, comeback i Champions League som Bayern Münchens tränare. Heynckes gör sin fjärde period som tränare i den tyska storklubben och inledde som Carlo Ancelottis efterträdare med en 5-0-seger mot Freiburg i ligan i lördags.

Mikael Lustig springer på nytt på Arjen Robben, en vecka efter 0-2-förlusten mot Nederländerna i VM-kvalet.