Lindahl skadad när Sverige föll

Den andra matchen i Algarve Cup, mot Brasilien, blev en dyster historia för Sverige. För det första blev det svensk förlust, 0-2, och för det andra utgick så väl Hedvig Lindahl som Lisa Dahlkvist skadade.(TT)
Publicerad 6 mars 2015
Den andra matchen i Algarve Cup, mot Brasilien, blev en dyster historia för Sverige. För det första blev det svensk förlust, 0-2, och för det andra utgick så väl Hedvig Lindahl som Lisa Dahlkvist skadade. Efter vändningen mot Tyskland (4-2) i Algarve-pr

Efter vändningen mot Tyskland (4-2) i Algarve-premiären hade möjlighet att spela sig till ett finalläge i träningsturneringen. Förbundskaptenen Pia Sundhage valde att vila flera av de spelarna som hade mycket speltid mot Tyskland, och kastade in fem nya i startelvan mot Brasilien.

Sara Thunebro gick in som högerback, Emma Berglund och Charlotte Rohlin bildade nytt mittbackspar och Lina Nilsson och Olivia Schough fick ta hand om kanterna på mittfältet.

Det svenska spelet var inledningsvis bättre än vad det var inledningsvis mot Tyskland, men det var Brasilien som med en högre fart, en större aggressivitet och lite fler marginaler på sin sida förde spelet. Och gjorde mål.

Marta målskytt

Sverigebekanta Marta, som visade upp en väldig spelvilja på planen i Lagos, satte 1-0 till Brasilien på en frispark i den 20:e minuten. Med kort ansats skruvade hon bollen i stolpen och via svenska målvakten Hedvig Lindahl in i mål.

Lindahls olycka blev än större tio minuter senare när hon fick en offsidespringande Maurines fot på högerhanden. Minst ett av Lindahls fingrar såg ut att ha hoppat ur led och Chelsea-målvakten, som nyligen kommit tillbaka efter en höftoperation, tvingades utgå.

I stället tog Carola Söberg plats mellan stolparna, och i den andra halvleken fick även hon släppa en boll förbi sig sedan Marta rivits ner i straffområdet av Thunebro och fixat en straff som Andressa Alves slog in i mål.

Sverige drabbades av ytterligare en skada när Lisa Dahlkvist fick en smäll på foten tio minuter in på den andra halvleken.

Många byten

Sverige gjorde många byten, bland annat byttes anfallsparet Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani ut mot Jenny Hjohlman och Antonia Göransson.

Hjohlman var den som hade de hetaste lägena för Sverige. Den allra hetaste kom i den 78:e minuten när Hjohlman nappade upp en misslyckad rensning från den brasilianska målvakten, men missade det vidöppna målet från nio meters håll.

Kosovare Asllani hade en boll i nät i den första halvleken, men blåstes av för offside.

Sverige har nu spelledigt över helgen. Sedan väntar Kina i den sista gruppspelsmatchen på måndag.