Lias Anderssons dubbel bakom Frölunda-seger

Lias Andersson börjar bli varm i Frölunda-tröjan. I sin femte match kom 19-åringens två första mål för klubben. Matchen mot Örebro slutade 3-2 efter att Victor Olofsson avgjort. Pappa Niklas Andersson lade ner spelarkarriären 2011 efter totalt 14 säsonger i Frölunda.(TT)
Publicerad 17 oktober 2017

Pappa Niklas Andersson lade ner spelarkarriären 2011 efter totalt 14 säsonger i Frölunda. Sonen Lias fick ingen plats i New York Rangers och valde Göteborgsklubben när han återvände hem till Sverige. I sin femte match kom äntligen första målen för 19-åringen.

Lias Andersson, som i fjol spelade för mästarlaget HV71, glänste framför allt med sitt prickskytte. Båda målen föll bara inom loppet av några minuter efter Örebros båda ledningsmål för 1-0 och 2-1.

1-1 var ett rappt handledsskott i krysset och 2-2 kom i powerplay efter ett tungt, men lika välplacerat, slagskott bakom gästernas målvakt Eero Kilpeläinen.

””

Pappas tröja "pensioneras"

Lias spelar med samma tröjnummer som pappa gjorde i Frölunda. Men matchen mot Örebro blev sista gången någon bar nummer 24 i Göteborgsklubben. På lördag "pensioneras" tröjnumret med en hyllningsceremoni till Niklas Andersson och sedvanlig tröjhissning till taket i Scandinavium.

Vilken tröja han spelar med nästa match är inte klart.

””

Lias Andersson var även ytterst nära ett tredje mål i slutet av andra perioden, men den gången räddade målvakten Kilpeläinen.

Andersson och Kilpeläinen var inte de enda som visade klass på isen. Örebros Marcus Weinstock och Libor Hudacek agerade som ett radarpar.

Rappt handledsskott

Hudaceks långa passning skar igenom Färjestads lag och gav Weinstock fri lejd för att skjuta 1-0 i första perioden. I andra tackade Weinstock genom att vinna pucken bakom Frölundas mål och listigt spela pucken bakom ryggen till Hudacek, som enkelt satte 2-1 bakom en bortspelad Johan Mattsson i Frölunda-målet.

Matchens sista ord fick dock Frölunda och Victor Olofsson. Likt Lias Andersson avgjorde Olofsson med ett rappt handledsskott.