TT-Sport

Lexi Thompson avslutade året i dur

TT-Sport Artikeln publicerades

Amerikanskan Lexi Thompson, 23, vann LPGA-tävlingen i Naples, Florida, och fick ett starkt slut på ett turbulent golfår, som bland annat innehöll en tävlingspaus mitt under säsongen.(TT)

Amerikanskan Lexi Thompson, 23, vann LPGA-tävlingen i Naples, Florida, och fick ett starkt slut på ett turbulent golfår, som bland annat innehöll en tävlingspaus mitt under säsongen.

Med en 70-runda på sista dagen så säkrade hon titeln, med totalt 18 under par i tävlingen, fyra slag bättre än tvåan Nelly Korda.

Segern för Thompson kom knappt en vecka efter att hon bröt med sin caddie Kevin McAlpine. I Florida hade hon sin bror Curtis som caddie i stället.

– Det har varit lite upp och ned detta år. Att få avsluta så här är speciellt, säger Thompson till golfweek.com.

– Jag har jobbat mycket med mig själv genom att gå på terapi och försöka förstå mig själv utanför golfbanan. För jag är inte bara golfaren Lexi. Det är det jag vill att folk ska veta och inte kräva för mycket av mig, säger hon.

Segern var Thompsons första för året och hennes tionde i karriären på touren, något som innebär att hon vunnit en tävling varje år sedan 2013.

För Anna Nordqvist blev det en jobbig slutrunda på 76 slag, fyra över par. Svenskan slutade på delad 30.e plats på par totalt.